Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Tuesday, April 10, 2012

Saja Suka-Suka ~

Cantik gambar ni, pandai orang yang lukis gambar ni kan ;)

Monday, April 2, 2012

Karnival Buku - Beli , Baca , dan Jumpa Baru Lengkapkan ..Hehee





Sabtu lepas, 31hb Mac 2012... Cik Sal masih lagi menahan sakit ... usai siap-siap untuk ke dewan .. Cik Sal sempat lagi mencari Lagu Aku Anak kampung nyanyian Jimmy Palekat, butir-butir lagunya sangat santai.. kadang-kadang lagu tu menghambat rasa seketika, ye lah Aku Anak Kampung... memangnya Aku Anak Kampung...hehhee, senyum aja Cik Sal ..

Jam sudah menunjukkan pukul 9.00pagi , ini bermakna in-house training akan bermula sebentar sahaja lagi... jom kita pergi ....sahut Cik Sal kepada Faradila dan Kak Ita ...Setibanya di dewan , mata Cik Sal tertumpu kepada tempat duduk staf ...ramai staf yang belum masuk lagi.. getus hati Cik Sal... Lebih kurang 10minit, barulah in-house training bermula. Pusing kiri pusing kanan, tidak betah rasanya Cik Sal duduk di kerusi .. kaki ni dah lipat sana lipat sini ..bisik Cik Sal .

Setelah in-house training tamat pada masa yang telah ditetapkan , kini tibalah masanya untuk mendengar ceramah daripada Jabatan Bomba, semangatnya Mr. Ram ni... suara tak payah pakai mikrofon..lontaran suaranya itu sudah mengalahkan mikrofon.. hohoooo.. Cik Sal masih lagi menahan sakit.... Lebih kurang pukul 12.40 t/hari ...tamatlah sudah ceramah daripada Jabatan Bomba ... Gembira bukan kepalang Cik Sal, cepat-cepat kakinya melangkah keluar .. berjalan laju seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku pada dirinya.. Cik Sal.. Cik Sal... huhuuu.

Masa yang ditunggu , semakin tiba..heheeeee.... cepatlah pukul 1.00petang .. getus Cik Sal.. tidak sabar rasanya , ingin bertemu Penulis idamanya , jarum jam seakan-akan mencemburui Cik Sal.. detiknya tidak ubah seperti siput sedut ..lambat dan lembapnya ia bergerak ...marah sungguh Cik Sal. Jam menunjukan tepat pukul1.00petang, tunggu apa lagi marilah pulang.. seloroh Cik Sal kepada Kak Hajar... langkahan kaki diteruskan menuju ke mesin punchcard..

Setibanya di rumah , Cik Sal mencapai buku Dr HM Tuah Iskandar Al -Haj ..memadailah membawa sebuah buku yang bertajuk ' Jangan Tidak Tidak ' bisik hati kecil Cik Sal. En. Tunang pun dah selamat sampai untuk menjemput Cik Tunangnya pula... gembira bukan kepalang Cik Sal.. berbunga-bunga hatinya ... walllaaaaa...sebelum bergerak, En. Tunang sibuk pula dengan online komiknya, 9gag nya, FB nya,dan info nya, hahaaaa... Senyum aja Cik Sal melihat keletah Tunangnya.. Perjalanan kami belum sampai lagi ke destinasi utama... singgah kejap di Kedai Telefon Bukit Chedang... mencari stand tuk meletakan telefon bimbitnya bagi capaian GPS ...

30 minit kemudian ,

Kami masih lagi meneruskan perjalanan mengikut capaian GPS ...mencari hentian di mana lokasi Masjid Pasir Panjang . Lebih kurang 30minit perjalanan.. dari jauh kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri ...barangkali inilah masjid yang telah di noktahkan oleh capaian GPS.
..berhenti sejenak untuk menunaikan solat zuhor sebelum menuju ke Uniti . Usai solat zuhor , kami terus menuju ke Kolej Uniti... tidak jauh dari masjid tersebut . Ralit mata kami memandang , kelihatanya Kolej Uniti tidak mengadakan apa-apa Karnival ... cuak seketika ... mengikut faks yang telah diterima.. di Kolej Uniti, sekarang yang ada cuma orientasi pelajar baru... okhh tidak , ' Malu Bertanya Sesat Jalan ' ... itu bidalan perlu disemat ketat-ketat di hati ... kami pun bertanya kepada salah seorang staf yang berada di situ, katanya ini di Tanjung Agas, haduishhh mana pulak jalanya ni... keluar-keluar .. rasanya sudah 2 kali melalui tempat ini ..ishhhh, mana jambatan kecil yang dimaksudkan staf tadi...

Berhenti lagi untuk bertanya, kali ni Cik Sal bertanya kepada seorang pemuda .. barangkali lingkungan 20-an umurnya ..jalan yang lurus dan betul telah pun di temui... sukanya kami ... tidak sampai 15minit , kami sudah sampai di Karnival yang dimaksudkan... Kami gagahi perjalanan kami menuju ke dewan utama... masuk-masuk ja dewan.. kelihatan Penulis Novel terkemuka No.1 Malaysia sibuk melayan peminat untuk bergambar .. waaaaaaaa, seronoknya .... Cik Sal tanpa segan silu tetapi sopan pergerakanya terus menerjah ke En. Ramlee Awang Mursyid untuk bergambar... sempoi orangnya, smart dan peramah... tidak kekok untuk berhadapan dengan orang ramai.. ... bergambar kenangan , rasanya kali ke-empat baru okay kot gambar tu...hehehehheheh...

Terkalih pula di pentas utama, kelihatan Dr HM Tuah Iskandar Al Haj berbaju serba merah sedang memberi ucapan.. barangkali ucapan penggulungan rasanya..hehehehehhe...tinggalkan sebentar kisah di pentas utama, bertukar arah pula ke pameran jualan buku yang ada... sempat ku capai Novel Karya En. Ramlee Awang Mursyid - Fiksyen 302 ,... harga yang diberi berpatutan.. diskaun lah kononnya... okay gak tu ...dibuka plastik balutanya , sebelum tu patut ucapkan terima kasih sama En. Tunang .. sebabnya.. kerana beliau lah Cik Sal dapat berjumpa dengan penulis-penulis tersebut ..

Buku yang dibeli terus dijinjing oleh En Tunang , Manakala Cik Sal pula sedang asyik mengatur strategi untuk mendekati Dr HM Tuah ... diaturnya langkah perlahan, bagi membiarkan En Tunang mendekati En.Ramlee Awang Mursyid untuk mendapatkan tandatangan beliau di muka depan halaman 1 ...ditulisnya nama penuh pemilik buku tersebut, bukan main gembira lagi pemilik itu... bukan main rancak lagi perbualan meraka... rupanya En. Ramlee Awang Mursyid telah turun di Terminal 1 , Seremban tempohari . masa you datang Terminal 1 , kami ada program ... bila dah habis program baru tahu yang you turun Seremban ..hanya senyuman terukir di bibir..senyum manis tanda bahagia ... ye lah kan ...huhuuuuu.. sesudah itu... perbualan kami disudahi dengan menandatangani buku pelawat yang disediakan di penjuru meja ..

Sekarang , biarlah gambar yang berbicara ...hehehehhe



Dari kiri : En. Tunang ( En Mohd Nazren Mohd Som )
Tengah : En.Ramlee Awang Mursyid - Penulis Novel thriler No.1 Malaysia
Dari Kanan : Cik Siti Farah Diana Razak

best best , sangat -sangat gembira....selamat tinggal En. Ramlee... izinkan kami pergi dahulu untuk bertemu Dr HM Tuah ya... tataaa... Semoga Allah memberkatimu , "good luck" tu lah sempat yang Cik Sal katankan pada En.Ramlee.



Majlis forum sudah pun tamat, tidak kulepaskan peluang untuk mendekati Dr HM Tuah.. bisik Cik Sal , langkah kaki nya laju menuju ke pentas utama, di berikan salam tanda penghormatan kepada beliau ... disambut dengan senyuman tanda setuju barangkali ... setuju menerima pelawaan Cik Sal untuk menandatangani buku yang Cik Sal bawa dari Seremban..kakakakakkaka , bersembang , bertukar senyuman dan pandangan..hehehhehehe..bestnya, duduk bersebelahan dengan Dr HM Tuah... mesti glamor t ..hehehehheh.. bestnyaaaaaaaa, syoknyaaaaa... Alhamdulillah, tercapai juga impian untuk bersembang dan berjumpa walaupun seketika ...inilah kenangan yang tak dapat dilupakan sepanjang hayat Cik Sal ... agaknya lah..hehehehheh.. Cik Sal... Cik Sal..,, maun nya Cik Sal tak tidur malam .. kerana bercerita tentang kejadian tersebut .. kalau ikutkan hatinya maun 10 hari 10 malam beliau menceritakan kegembiraan itu..hahahhahahah, terngiang-ngiang lagi pertanyaan Dr kepada Cik sal , wahh, berbalut ya buku ni ? heheee, senyum sahaja.. ya Dr, sayang buku ... suka baca buku Dr santai ja.. itulah balas ku ringkas tapi padat...hehhehe, terima kasih Dr.... tataaaa, hehehhehe selesai sudah misi intuk 31hb Mac 2012.

Jom balik pinta Cik Sal, ...


~ bukan malam nya pula ada Earth Hour ka ?????????? ... tutup lampu tak kat rumah .. erkkkkkk...