Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Thursday, August 29, 2013

" The Moment a Child is Born, a Mother is also Born ”
















wink   wink      wink     wink          wink
 
 
 
 
 
 
  
 
 
;) 
 
 
 

Wednesday, August 28, 2013

Bila Si Kecik Tak Muncul - Muncul Keluar ~

Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat lagi kot untuk ucap selamat hari raya .
Walaupun hari ni dah menginjak ke 21 Syawal.. ye ka ? ( sambil cari calendar ) :)
Diam punya diam, hari ni dah 28hb Ogos 2013, sepatutnya tarikh ni Cik Sal dah berada di ward atau kamar bersalin.. huhuuuuu, la ni masih berada di rumah lagi.. masih boleh lagi ke hulu ke hilir , makan itu dan ini ...panahan syawal ...malam tadi sempat gak ngap sate , lemang , kuah kacang , mee hoon dan rendang daging... hasil tapau encik suami ...kikikiiii.

Makan bagai nak rak, sakit tak jugak muncul.. ( konon ) habis puasa , syawal pon  menjelma .. dan kini syawal hanya berbaki lebih kurang 9 hari je lagi untuk meninggalkan kita semua .. Lepas ni boleh lah focus kat Raya Aidiladha plak..ehehheheee..ada hati, time tu Cik Sal dalam pantang lagi.. insyaAllah :)

Sebenarnya , dalam hati ni dok berdebar- debar jugak.. bila nak tiba rasa sakit tu. Setiap hari dok pikiaq.. bila nak bersalin ni.. barangkali si kecik ni kesedapan  agaknya duduk kat dalam ni ..empuk lah katakan.. Alahai anak ...

Disebabkan hari ni tak juga bersalin , makanya terpaksalah Cik Sal berjumpa doctor untuk buat ujian kesihatan.. Alhamdulillah , semuanya okay.. kepala bayi pon dah masuk laluan..cuma belom tiba rasa sakit nak bersalin... memandangkan kat klinik ni memang tak da mesin pengimbas perut..maka , Cik Sal terpaksalah buat ujian imbasan kat klinik swasta di Cheng.. Dr Maiza. Ujian tu Cik Sal buat masa 19hb Ogos , berat bayi dah menginjak ke 3kilo ..sambil-sambil tu doctor pon cariklah jantina bayi.. masa tu mood baby tengah baik kot.. kalau tak asyik menendang  je bila nak " tengok "barangkali pemalu pon ye juga.. ikut siapa tu ? Tak silap dah banyak kali buat imbasan , kali ni lah dapat nengok jantina.. ehhehehee, punyalah pandai dia sorok kan, kaki dok ngepit je.. bila tengok tang kepala mirip ikut abah dia..ehehhehehe

Rasanya dah tak buat lagi dah imbasan kat klinik swasta, coz esok kena g klinik kat jalan gereja..untuk buat imbasan dengan doctor Siti Hawa Daud ..bagi tetapkan tarikh untuk masuk ward di GH selepas 6 hari dari tarikh jangkaan bersalin.. in between kalau dah bersalin.. Alhamdulillah, tak yah susahkan diri dan suami untuk dok lama-lama kat sepital.hohoooooo.

Yang paling seronoknya bila menunggu hari.

Setiap malam mesti tanya encik suami, bila baby nak kuar ni ? Dia nunggu 31hb ogos ni.. balas suami.. ye ka, camana abang tahu ni.. senyum saja sambil kelip-kelip mata..huhuuu..;)

Dalam menunggu hari ni, semua makanan yang nampak semua nak ngap.. huhuuu, kuih raya memang tak yah cakap lah.. tak sempat orang datang ke rumah ..dah licin ..hahaaa, kuih raya pon yang ada kerepek ngan kuih marjerin yang mak bekalkan dari kampong  je pon.. pastu tambah dengan hamper encik suami dapat daripada customernya..itu pon bukak masa geng-geng tempat kerja encik suami datang beraya.. Alah, selalunya kuih raya ni tak dihadapkan sangat pon.. kalau makanan berat dah terhidang ...tu lah yang dikejarkan dulu :)

La ni dah setel dah bab raya sakan, tunggu masa nak menimang je ni... tak sabar pon ada, takut pon ada, risau pon ada... tak pa, rasa tu akan tiba jua. Apabila telah DIPERINTAHKAN untuk keluar , maka keluarlah ia :)

Semoga semuanya baik-baik aja, dan dipermudahkan hendakNya :)