Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Wednesday, December 11, 2013

Mesra Desa & Bandar


Gambar: cntikkn tarikh hari ini.. :)















Cantik kan nombor kat atas tu. 11.12.13 bersamaan 8 safar 1435.



*******************************************************

Assalammualaikum..

Selamat malam.. kakakaa.. skemanya.
Masih lagi dalam mood mesra desa ..
Sebenarnya Cik Sal baru je pulang dari kampong. Hari ni 11.12.13 barulah pulang ke teratak sewa di Melaka. Kami sampai agak lewat, dek kerana terlalu mesra bersembang akhirnya lewatlah tiba di rumah.

Lebih kurang pukul 5.00petang macam tu barulah sampai . Percutian ke kampong kali ni mengambil masa yang agak lama , iaitu selama 5hari. Memandangkan suami berkursus di Kuala Lumpur, makanya Cik Sal dan anak dihantar pulang untuk seketika . Bila dah dapat balik kampong ni, memang gumbira ya amatlah kan.

Tengok mak ayah dan adik beradik, sambil2 tu menziarah jiran yang baru juga menyambut kelahiran "orang baru " . Eemm seronoknya la  hai ! :)
Petang tadi selepas dah masukkan barang-barang dalam kereta, terus cakap kat suami nak p melawat baby baru lahir . Suami pun angguk tanda setuju . :)
Apa lagi langkah panjanglah kan..Hahaaa.

Sampai ja kat umah jiran...tiba-tiba..



































taraaaaa....























baby tengah menyusu botol    :)

Kusyuknya Arissa tidor, Eryna datg pun tak sedar ya :)

Baby ni nama Arissa, baru 2bulan. Sekarang ni dia dah bam bam.. Masa dia lahir ketika usia kandungan baru mencecah 7bulan . Dilahirkan secara pembedahan . Mak dan bayi ni sihat .
" Arissa kuat nyusu , kata emaknya. "


Lebih kurang setengah jam  macam tu, suami pun datg sambil angguk2 kepala, itu tandanya mahu bertolak ke Melaka . Sebabnya, En.suami mahu segera sampai ke office. Dalam perjalanan pulang ke Melaka, sempatlah mata ni dok keliling pandang kat sungai Kg.Klamah.Rupanya, air dah sampai ke permukaan daratan. Tengah tunggu masa nak melimpah . Tapi, sayg tak sempat nak tangkap gambar. Sebabnya suami terlajak laju..Adei! hanya sempat jeritt jaa.. Huhuu.

"Abanggggg, kejappppp..nak tangkap gambar air sungai lah" !
" Alah sayg..dah terlajaklah"..kata suami.
Sambil tergelak.
Sabar je lah..
Harapan ....
harapan menjadi layuuu lah kan.. Hahaa.

Setibanya di teratak sewa , suami pun siap-siaplah kemaskan diri . Sambil2 tu Cik Sal pun buatlah apa yang patut.Mandikan anak, nyusukan dan tidurkan. Lebih kurang pukul 6.30petang macam tu, suami pun bergegas ke office.Suami kena terima serah tugas plak, ekoran daripada suami berkursus 2 hari lepas. diganti dengan org lain. Sejak suami dah tukar department lain, susahnya beliau nak ambil cuti .. Huhuu.Kali ni staf yang ganti tempat suami plak yang kena g kursus di tempat yang sama :).


Makanya, tinggallah kami bertiga. Bersama dengan mak usu Eryna:)
Nak dijadikan cerita, lebih kurang pukul 8.30pm camtu, sedang Cik Sal tengah syok memasak. Tiba-tiba adik Cik Sal terjerit2 .Adei! Kenapa plak ni?   Akak, akak..ada org datg bawak benda .!Nak bukak pintu ka ? Jangan kata Cik Sal. Cik Sal pun berlarilah ke depan..
Rupanya sister Mona ni datg nak hantar comforter dan susu anmum .. Haih, terkejut cuak lah kan... dah lah tinggal bertiga ja ni.. semuanya penakut..Hahaaa.

Rupanya dah lama sister Mona ni nak bagi ,asyik tak da kat umah ja katanya.




Benda ni lah yang dibaginya..







Ni sample susu anmum lacta, susu ni untuk mama/ibu/umi/emak yang sedang aktif menyusukan anaknya. Bertindak sebagai penggalak lah..untuk hasilkan susu badan :)
Sister Mona ni nurse kat hospital .. ni sebab ada kempen menyusu badan.. Tu yang dia bagi :)
Tq sis !
Kalau ada lagi, bagi lagi ya .. Hiks



Sebenarnya sejak Cik Sal dalam pantang, memang dah minum susu ni. Rasanya biasa ja .. tawar2 gitu tak da plak rasa mango ka coklat ka .apa-apa ja lah.. Memang tak da. ..Huhuu.





AAAAaaa...


yang ni plak comforter , masih lagi bercirikan tema pink. Pink ja anak mama ni .. Suka ke tak ni ?
"Suuuuka mama."!... Hahaa, terkejut buntanglah  kan kalau Eryna tetiba cakap macam tu .




 
 
Comel ja , nanti  mama selimutkan guna yang unty mona bagi ya :)
 
..dan tengah dok sembang itu ini dengan sister mona , sampai hangus ikan kat kuali..dek kerana terleka sangat bersembang.Tak lama pun .Nasiblah..mujur leh makan  lagi ikan tu.






Huhuuu..









Ketika entri ni ditulis, sudah pun melangkah ke 9 safar 1435.










K lah, setakat tu ja lah. esok- esok kita cerita lagi :)













































No comments:

Post a Comment

Terima kasih !