Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Wednesday, December 10, 2014

Kicap Jalen Mini Pon Boleh Jadi Door Gift !



Assalamualaikum..


Memandangkan sekarang ni tengah musim cuti sekolah, jemputan ke majlis perkahwinan tu macam 
dah jadi satu kemestian je, bila cuti sekolah masa tu lah undangan beratur je menyusul. Apa lagi,  
kami pon terjebak sama, balik kampung ! yeehaaa.


Sabtu lepas, kami pon tak terkecuali untuk bertandang ke Simpang Renggam untuk hadiri majlis
perkahwinan saudara sebelah mak mentua. Kami gerak dalam pukul 12.00 pm macam tu dan sampai lebih kurang pukul 1.00 pm . Sampai je , kami pon disambut dari pihak tuan rumah. Dijemput makan bagai semua.. ngap ngup ngap ngup ngap .. selesai lah sesi bersantap ..


Menjadi kebiasaan, bila dah siap makan ,
kami pon terus beransur,  jumpa tuan rumah ...siap salam semua  kami pon diberi  beg cenderamata. Dalam hati dok monolog gak, apa isi dalam beg ni ek?? Tiba  - tiba, tekak ni terasa haus plak... padahal tadi da minum dah air. Cik Sal pon lajukan langkah, konon nak bukak beg tu dalam keretalah..
Sangkaan Cik Sal ni mesti air sedap ni , waaaa bestnya!
Tekak pon dah haus ni   ( tak sabar ) , sampai je kat kereta, Cik Sal pon godek - godeklah beg... tengah godek - godek , suami dah senyum - senyum..
Cepatlah bukak...! kata suami.

Cik Sal dengan rasa penuh pengharapan mengharapkan air sedap, akhirnya hilang terus rasa haus tuh dok gelak berdekah - dekah ..
( sangkaan meleset) angkat- angkat je ,
rupanyaa...

`
`
`
`
`
`
`
`
`
`








 Kicap jalen botol comel...hahaaaa, air sedap gak tu   ;)


                                                                                                   


 Dapat 2  botol je 




Inilah door gift yang paling unik  setakat yang Cik Sal pernah dapat.. selalunya, orang akan bagi makanan ringan, sepit kukulah, kerongsang, tapawe, mini jar berisi kek , kipas tangan ,sapu tangan ,sudu, garfu hiasan, telur rebuslah, gula- gula ,roti, air kotak lah,  dan macam - macam lagilah. 

Tapi , kali ni punya memang hebat,dan  kreatif !.. memang unik. Lain dari yang lain. Tak terlintas plak kat fikiran  kicap pon boleh buat door gift, hehee
Mesti yang menerima pon senyum je, ye lah kan. Kalau yang pergi sebuah keluarga , tak ka banyak stok kicap kat rumah, dah jimat ~ 
Lagi satu, bagi yang gemar sangat makan berkicap , boleh bawak botol kicap ni sumbat dalam beg , ringan je kot,  
Sekarang ni pon harga kicap pon dah mahal, lagi-lagi cap..cap..cap kicap udang. 


Tapi, dalam beg tu tak dalah kicap semata je... ada jugak kerepek dan gula - gula.
 Seronok plak rasanya, bila dapat kicap. 
Kepada yang masih tercari - cari barang untuk door gift nanti, apa kata tempah je kicap cenggini letak design cecantik ...  masuk dalam beg dah boleh bagi tetamu ..
Weeeee. ;)




25 comments:

  1. so lepas ni berlumba2 lah orang lebih menkreatifkan doorgift kepada barangan yg lebih bermanafaat sekeluarga... yer tak??

    ReplyDelete
  2. Kategori Mewah door gift ni. Sbb termasuk krepek2 lg.

    ReplyDelete
  3. jadi la tue heheeh..
    saya pernah pegi kendri dapat sabun buku dettol.. ngan sabun dalm botol lux tue

    ReplyDelete
  4. hihi...kreatif gila lah tuan rumah niii

    ReplyDelete
  5. Aah...unik lah.
    Kicap bukan mahal ke?
    Tggi kosnya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah, Shikin. Lg2 saiz mini camni...tentu costly,..

      Delete
  6. Mmg unik! Klu pergi satu family, cukup utk buat stok kicap kat rumah :)

    ReplyDelete
  7. maybe family member tu ada yg keje kilang kicap kot. hehe. pasni ada la tu yg tiru.

    done follow cik sal :)

    ReplyDelete
  8. kira mahal juga kicap ni
    tapi tak tahulah kot dia beli banyak dapat murah

    saya membalas kunjungan n done follow sini #41

    ReplyDelete
  9. Cik Sal, nanti bagi full name, full address & contact no kat FB Nazeck Zenal ye.

    ReplyDelete
  10. haha menarik :D ri tu pun saya dapat pinggan dengan talam kaca hehe

    ReplyDelete
  11. kreatif gak door gift kicap ni kan..at least org leh makan...xmembazir..hiihihih

    tq coz sudi follow blog sy...done follow back #45 (^_^)

    ReplyDelete
  12. Kreatif sungguh!
    Dah jimat sikit list brg dapur kan..

    Yang penting! Kat mane lah diorg dapat stok kicap comel tu?

    ReplyDelete
  13. Doorgift ni dah lama da ada dalam bulan 4 produk die kuar tak silap..heheh..Kakak Cik Mimie keje dekat depo Jalen segamat..so, memnag tahu la..satu botol RM1 :)

    ReplyDelete
  14. rasa nya kicap ni kena setkan dengan telur rebus (Bunga telur)...memang ideal..mkan telur dengan kicap..terangkat baq ang!!haha

    ReplyDelete
  15. nice idea. lepas ni nak bagi sos la pulak. hehe

    ReplyDelete
  16. Takpe kicap Jalen jadi door gift sebab kicap tu sedaaap. Zumal followback #50 yer ^-^

    ReplyDelete
  17. unik, memang saya tak pernah dgr lagi,
    tapi saya pernah dpt door gift 1 botol bedak avon masa majlis kahwin kakak kawan saya.
    Masa tu dalam tahun 2004 kot.
    terus ???? kat kepala waktu tu, oh emak dia stokis avon kot??! hehe
    follower #52

    ReplyDelete
  18. ye, Ros pun pernah dapat. sekarang ni best kan. ada macam macam yang orang bagi sebagai door gift..

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan cik sal.... :) jemput singgah blog eija yer....

    # sekarang macam2 door gift org buat.. semuanya menarik kan..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum. Terima kasih kerana sudi menulis review tentang produk Jalen. Kami harap anda gembira menerima doorgift istimewa ini.Harga untuk sebotol Kicap Premium Mini Jalen ini sangat berbaloi.Hanya RM1 sebotol. Boleh SMS MINI ke 0197287434 untuk maklumat lanjut.

    Salam perkenalan,
    Team Jalen
    Jalen Sdn Bhd

    ReplyDelete

Terima kasih !