Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Thursday, July 21, 2011

- Best Jalan-Jalan Cari Barang Berharga~

Syukur Alhamdulillah, 14hb Julai 2011 yang lalu ... aku dan dia dah selamat mencari barang berharga tu..hehhehe...kebetulan kami mohon cuti pada hari yang sama... pagi tu hati aku riang sangat...ehehheheh... tepat ja pukul 10.30pagi si Dia pun sampai ,..kami terus menuju ke Klinik Kesihatan Seremban 2, bagi mendapatkan rawatan ....bayangkanlah ..aku dah sakit kepala lebih kurang 2minggu lebih kat sebelah kanan..tak ka haru nama nya tu... bila sampai ja sana..terus aku hulurkan kad pengenalan .. n cakap kat sis tu..kak , saya pernah datang sini dulu... okay, kata kakak tu... aku pun ambil tempat duduk dulu... hampir setengah jam berlalu, barulah aku dipanggil semula dan diberi kad warna kuning dan diarahnya aku ke bilik 6,.. masa tu Doktor perempuan, baik ja doc tu.. sakit apa dik ? adik sakit pening kepala ..lama dah doc ..2 minggu.. doc tu pun g lah semak tekanan darah aku bagai, doc cakap tekanan darah normal, okay.. sekarang ni ambil kad ini pergi check mata plak.. aku pun keluarlah, p bilik mata plak.. masa aku wat test ..okay,lepas..perfect lagi 6/6..itulah bacaan nya masa tu... sister yang handle bahagian mata tu kata,..mata u okay... okhhh, ye ka sis..tq arr... aku pun beraih lah ke bilik doc tersebut....doc kata aku ni tak cukup rehat, keletihan..kurang air,dan paling best lagi tekanan yang melampau..hohoohoho...

ni saya bagi ubat ponston,camtulah ejanya,..hahhah ntah betul ntah tidak...dalam bahasa melayu eh, ubat tahan sakit lah... aiyoyoyooyo..setel kat Klinik Kesihatan Seremban 2,.. kami pun menuju ke Kuala Pilah mencari barang berharga tersebut..hehheheh.. lebih kurang 45minit , kami pun smapai di sana... hehehhe.banyak gila pilihan naik rambang mata aku...hahhahaah..ni cantiklah, ini pun cantik lah...saya nak smeua lah boleh ? hahhahahah terkedu si Dia... sudahnya aku pun tanya kat unty tu,.. unty saya mahu ukur jari saya..aiyaa.jari awak manyak kecik maaa.. saiz 10 ,.. okay.. aku pun dok lah belek2 barisan depan sahaja..kerana barisan depan tu hanya tuk jari yang bersaiz 10 dan 11 sahaja... aku pun berkenan kat no.4 ni,.. ehehehhe..elok2 ja aku dah sarung si Dia kata tak cantiklah..coraknya macam serabut..ahahhahahah,...sudahnya si Dia ambil no.5..cantik gak.. aku pun duk bandingbeza.. cantik jugak si Dia pilih ..desis hati aku... hehhehe.. okay , set ambil no.5 ni...

Beralih plak kat benda tuk sebelah jari kiri manis,.. si Dia jugak yang pilih,.... mula2 si Dia ambil yang satu ni ,..si Dia kata ni tak nak lah corak macam sarkis..adoiiiiiii,..boleh plak dia seloroh macam tu..sudahnya.. dia pilih yang simple, tapi cantik sangat ukiranya... ..siap ja bayar semua.. tersonyum ajo si Dia ni... aduiiiyaii..apahal agaknya.. bebunga2 plak hati aku tengok dia senyum begitu.. ...aku pun sama gak, senyum jugak..hehhehhe ..syukur Alhamdulillah.....


Lapar lah, jum kita p makan kat Nasi Ayam Panggang Kenyalang ,..jum lah..lapar dah ni... huuhuhuhhu... sampai ja kedai tu,.. tak dok owang pun ... owang lum keluar keja lagi lah..okhh ye ka,... kami pun order lah ..bagi nasi ayam 2 set, ayam separuh ya..okay.. sampai ja.. apa lagi baca doa terus ngap ..lapar sangat dah ni..huhuhuhuhu...sedapnya ayam ia..nasi ia pun sedap jugak.. macam tak puas ja makan ayam ni... ahhhh sudah tak pa, kita tambah lagi separuh ya.. amik ko ... separuh campur separuh jawapanya berapa? sekor kan.. i ye ka sekor kami makan ni ,.. macma tak caya ja..hahahhahahahahhahahahaha,..percaya ke tak percaya,..nasi ayam n ayam tu dah habis dah..selesai sudah...Alhamdulillah,.. syukur nikmat.. hehehehehhehe


Habis ja makan, kami pun g jalan-jalan kat Ulu Bendul....makan-makan , meriah ...jalan-jalan semasa orang lain sedang sibuk bekerja..wahahahahah.......... best sangat,.. malam tu plak kami g melawat anak Adib,,, si Adib ni ajak kami makan malam sama-sama dengan mereka..aku pun cakap ..eeeeeeeee.. lepas isyak lah kita g ya.. tak carik barang tuk anak dia lagi.. setel a carik barang kat tesco..aku pun balik umah dulu,..siap2 solat maghrib dulu, si Dia pun solat kat surau bawah tu..siap dah kemaskan diri ,...solat bagai..kami pun pergi ke rumah Adib...

Si Adib dah siap2kan makanan tuk jamu kami berdua... okay.. makan dulu katanya..si Syasya Humaira ni plak tidur plak.. lena tol .. si Dia ni plak suka tol menyakat... lepas makan ja..duk2 lah kejap,aku pun macam biasa, angkat pinggan mangkuk bagai g basuh kat dapur...sambil sembang2 ..serius ..aku memang pemalu masa tu,..serius..aku tak tipu... saya malu sangat, actuaaly ini pertemuan kali pertama aku dengan si Adib n wife dia si Diana... huhuhu,bila makan ..aku lah owang paling senyap .. senyum bila perlu,.. bercakap bila ditanya sahaja..amek ko.. hahhahahahahaha..malu lah.... yang paling best si Dia ni dapat dukung si Syasya ..suka bukan main lagi ..dia kata ni first time dukung baby taw.. ahahhahahahhahaah....

- ye lah tu,...ahahahhaha.....okay, tataaaaaaaaaa.. tu je lah yang dapat aku coretkan kisah perjalanan bagi tarikh 14hb Julai 2011... syukur Alhamdulillah...
" YaAllah permudahkanlah segala urusan kami..hanya pada-Mu kami bermohon.". amin..



- tak sabar nak tunggu saat dirisik

2 comments:

  1. aminnn..... huhu detail betul si dia bercerita... cuma termiss bab scaling gigi je... :->

    ReplyDelete
  2. heheeeeee,.....

    ReplyDelete

Terima kasih !