Masih Di Sini..

My photo
Negeri Sembilan, Malaysia
~Girl in the Mirror~

Followers

Monday, December 23, 2013

Kelmarin & Semalam Jika Digabungjalinkan Jadilah Sebuah Cerita

Assalammualaikum...


Kat sini mendung ja , walaupun mendung pengunjung yang dtg ke Melaka tak putus-putus ada je orangnya dan jalan pun sesak dapat-dapat lak hari sabtu dan ahad  memang tekanan lah kalau sesiapa yang bawak kereta tu. Tidak dinafikan, suami sendiri dah mengalaminya  1 jam pusing-pusing cari parking sudahnya kami pulang ja  ke rumah. Kononnya nak naik kapal besar yang kat depan bangunan merah tu. Sadis. Sejak duduk Melaka, kapal tu memang kami tak pernah naik
Hahaaa, kelakar pun ye jugak selalunya kami lalu ja dan pandang ja.
Bila kawan tanya, kat dalam kapal tu ada apa weh ? Cik Sal jawab ada bendalah..

Lepas tu memang kawan Cik Sal dah tak tanya dah lagik, Hahaaa.

Sekarangkan cuti sekolah, adik yang bongsu pun ada kat rumah..ingatkan nak bawak lah g naik kapal besar tu. Harapan.
Sebelum pergi tu, kami menyinggah dulu kat Aeon Melaka masuk daiso cari beg untuk isi barang Eryna . Dah siap sume, kami pun pergilah masuk vivo nak cuba rasa depanya pizza camana , pastu orderlah
 kekapis (  scallops ).

Kalau sesiapa yang pernah tengok edisi majalah 3  isnin ,pukul 9.00malam yang lepas ..pasti dapat tengok cara kekapis diproses..dan khabarnya kekapis yang paling sedap di dunia adalah kekapis dari Jepun. Memang kat Jepun ja banyak benda ni..diorang proses dan jual untuk pasaran luar dan dalam negara. Pengeluar nombor 1 dunia lah katakan. :)



Nah ! nilah rupanya kekapis atau scallops :)




Ada 8 keeping ja..jadiklah :)
Sedap jugak..

Order pizza plak..

Suami kata sedap lagi pizza kat pizza hut  ;)


Lepas tu kita order lagi..



Jus tembikai + tak ingat dah ..

Kek Coklat



Tengah syok-syok makan, Eryna pun terjagalah dari tidurnya yang lena .Maka huru-haralah tempat makan..riuh - rendah dengan suara Eryna menangis..terkejut agaknya  tengok keliling lain ja..berjurai-jurai air mata menangis.

Dah tu..cecepatlah keluar ..dan bermulalah pengembaraan selama 1 jam di dalam kereta mencari parking macam yang Cik Sal cerita kat atas tu.. Pusing-pusing tak ada jugak. Akhirnya, pulang dengan perut yang lapar .Hahaaaa.
Sampai ja rumah, kita ngaapp ni plak ..



Macam prosperity burger..tapi yang ni tak da lada hitam .Patty ia tebal


Dan tamatlah kisah kelmarin :)


Kisah semalam plak..
Kami ber- coconut shake bagai .Tapi kali ni bukan di Klebang tetapi di laluan nak ke Hospital Besar Melaka.


Abaikan orang2 kat situ. Fokus kat banner tu.Macam2 perisa ada..
Kat kedai ni , ada jual macam-macam jenis perisa untuk shake.. bukan setakat coconut ja..strawberry, tebu, dan choc shake pun ada. Bukan setakat air minuman ja, maknan pun ada jugak..boleh order.. Siap list lagi .Pilihlah ikut kegemaran. Kalau di Klebang aiskrim vanilanya brand Walls , tapi kat sini depa guna brand Nestle..
kami order  2 jenis .





Coconut shake & Chocolate shake
Tapi kan , rasanya sedap lagi yang di Klebang tu..Bila makan kat sini..tak teringin pun nak tambah 1 atau 2 cawan lagi..Nampak gayanya, kena jugak g Klebang ni..
Ada sesiapa yang nak dtg Melaka?
Jom reramai kita serbu Coconut shake kat Klebang !
Eryna yang semakin membesar :)

3 comments:

  1. Tebalnyaaa pizza diaa. Nampak cm sedappp

    ReplyDelete
  2. ololooo..masyamnye muka eryna..tak dpt mkn mama punye shake eh..hehe

    ReplyDelete
  3. Nina : sedappp jugak

    LDyot : eryna tak sabar nak minum ..dah minum tak nak berhenti plak ..nak aja ..

    ReplyDelete

Terima kasih !