Daging Hari Mu Bahagia ~

 Assalammualaikum...

Hai korang, masak apa aje rini ? Ha meh lar singgah sini kejap parking elok-elok meh layan Farah D nak cerita sikit. 
Korang suka tak makan daging? Mesti suka kan, lagi - lagi kalau makan daging bakar danok ka, daging harimau ka kan. Eh kejap, bukan daging harimau taw, ni daging lembu. Tapi istilahnya daging harimau disebabkan daging tu berada di bahagian yang sukar dicapai oleh harimau (ye ka).  Tu sebab namanya daging harimau menangis. Ntah ler Farah D  pun tak berapa jelas macamana rupa harimau tu menangis๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ . Kalau ikut bacaan katanya daging ni berada di bahagian brisket, dada dan bahu. Daging ini mempunyai tekstur yang lembut.

Tapi hari tu kan adalah beli daging hari mu bahagia dari Mamasab Bakery. Ya ampun, sedap yakmat. Beli terus dua bungkus untuk makan malam. Masak sekejap je atas kuali leper atau pemanggang. Balikkan sekejap dan angkat ye. Masa masakkan bau pun da menusuk hidung , aroma lada hitam dan rempah tu memecah suasana, satu rumah bau daging hari mu bahagia. Terasa bahagia betul tekak, pembangkit selera tak sabar nak jamah.




Dalam satu pack ni disertakan sekali sos pencicah, kita cuma perlu tambah hirisan daun ketumbar sahaja bagi naikkan bau sos. Tapi kalau tak berapa gemar bau daun tu, tak perlu tak menjejaskan rasa. Macam Farah D tak letak kurang berminat. Jangan katakan orang dewasa je suka, budak-budak pun suka sangat, tak berapa pedas, just nice. Sesuai untuk semua peringkat umur. 

Pendek kata korang, daging ni sedap sangat  makan dengan nasi panas  dan sedikit ulam pun dah memadai. Dah rasa sekali memang korang akan rasa nak beli lagi. Korang boleh dapatkan dari ejen sah Mamasab dari serata negeri. Jangan risau ejen Mamasab pasti membantu. Kat Mamasab Bakery bukan sahaja ada jual daging je, ada jugak jual aneka kek, brownese, kuih raya, topper cake,  dan yang paling best ada juga disediakan khidmat penghantaran mengikut lokasi. 




 

Haaa jemput tengok ๐Ÿ˜‚


Post a Comment

4 Comments

  1. Samalah kita, kak. Tak minat dengan daun ketumbar. Memang tak masukkan dalam masakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... tak gemar baunya, kalau ter kat lidah tu auto muka berubah..lagi lagi dalam tomyam kat kedai, asing sesiap sebelum makan.

      Delete
  2. biasa makan kek mamasab je. oh, saya pulak suka daun ketumbar. taste lain-lain kan

    ReplyDelete

Terima kasih !